Моята кошница
0% лихва

AMD CPU Ryzen 9 9900X (AM5/4.4 GHz/64 ΜΒ)

Процесор AMD Ryzen™ 9000 Series с архитектура "Zen 5" за висока производителност в игри и многонишкови програми! Съвместим с дъно със Socket AM5!
Каталожен номер: 4583426
1059.00 лв

Първоначална вноска

Unicredit TBI ПБ Лични финанси
Сума на кредита
3
месеца
5
месеца
6
месеца
9
месеца
10
месеца
12
месеца
18
месеца
24
месеца
36
месеца
РАВНИ ВНОСКИ БЕЗ ЛИХВА С КРЕДИТНА КАРТА

Пример: 0% ГПР, без лихви и такси. Пазаруваш за 1000 лв., плащаш 10 месечни вноски по 100 лв. - общо 1000 лв.

Важи за покупки на изплащане на равни вноски, чрез откриване или използване на кредитна карта, за суми от 299 лв. до разполагаемия кредитен лимит за срок от 10 месеца. Вноските се запазват само при изплащане навреме. За всички други трансакции с карта важат ГЛП, такси, ГПР, съгласно Договора за револвиращ кредит. Важи за всички стоки в магазините и сайта на Plesio.

Срок: от 06.06 до 23.06.2024 г.
Лизингови схеми ( от 353.00 лв. / месец )
ПОЛУЧАВАНЕ В МАГАЗИНА
за да не чакате у дома!

Очаквайте да се свържем с вас с потвърждение на поръчка за получаване в магазина ни!
Безплатна доставка
Гаранция - 3 години
Цената е с включен ДДС - 20%
ПРИНТИРАЙ
Харесай пръв!
СПОДЕЛИ

С един поглед

Процесорите AMD Ryzen™ 9000 Series са проектирани да осигурят изключителна производителност и енергийна ефективност на персонални и бизнес компютри.

Процесорите от серията AMD Ryzen™ 9000 (известни и като Granite Ridge) се базират на усъвършенстваната архитектура "Zen 5", която предлага до 16% повишена производителност на IPC (Instructions per Clock) в сравнение с предходното поколение благодарение на различни подобрения на нивото на двигателя за прогнозиране на преходите (branch prediction), по-широки pipelines и вектори, преработен модул за изчисление на операции с плаваща запетая, удвояването на честотната лента между различните нива на латентност и удвояването на производителността на работните натоварвания AI и AVX-512.

С до 16 ядра и 32 нишки, до 16MB L2 Cache и 64MB L3 Cache памет, както и работни честоти до 5,7 GHz, процесорите AMD Ryzen™ 9000 Series предлагат невероятна производителност в игри и взискателни задачи (напр. обработка на видео с висока резолюция, 3D моделиране и др.).

Процесорите AMD Ryzen™ 9000 Series използват базата LGA (Land-Grid Array), позната от предишното поколение, с 1718 pins, наречена Socket AM5, a платформата на AMD осигурявa поддръжка за двуканална DDR5-5600 памет (поддържат се и модули памет с по-висока честота чрез AMD EXPO™) и PCIe® 5.0, като същевременно включват видеокарта AMD Radeon™ (с два изчислителни модула RDNA 2™ и работна честота 2,2GHz) за основни задачи.

AMD Ryzen™ 9000 Series
AMD Ryzen ™ 9000 Series
Socket
AM5
Процесорите AMD Ryzen™ 9000 Series са съвместими с дъна, които разполагат със Socket AM5 и са изградени на базата на chipsets AMD X870E, X870, X670, X670E, B650 и B650E (консултирай се със сайта на производителя на дънната платка за съвместимост с по-стари чипсети).
AMD Ryzen™ 7000 Series
Cores
12C/24T
Процесорът има 12 физически ядра и 24 нишки (благодарение на SMT, Simultaneous Multi-Threading) за най-ефективно използване на ресурсите и възможно най-добра производителност в многонишкови приложения и процеси.
AMD Ryzen™ 7000 Series
Cache
12MB L2/64ΜΒ L3
Общата L2 Cache е 12MB, а общата L3 Cache е 64MB (намалява латентността, като позволява съхранението на повече данни за обработка преди достъпа до основната памет).
AMD Ryzen™ 9000 Series
Работна честота
4,4GHz (Max. Boost 5,6GHz)
Работната честота на процесора е 4,4GHz. Max. Boost Clock за single-threaded работни потоци е 5,6GHz и се активира в зависимост от изискванията.
AMD Ryzen™ 7000 Series
TDP
120W
Благодарение на производствения метод 4nm FinFET и на специалните оптимизации за енергийна ефективност, TDP (Thermal Design Power) на процесора е 120W.
 
 
За професионалисти, творци и геймъри
За сериозните геймъри, търсещи най-доброто конкурентно предимство, AMD Ryzen™ 9000 Series процесорите осигуряват несравнима производителност за невероятно гладък геймплей и висока честота на кадрите в широка гама от заглавия, от най-добрите AAA заглавия до любимите e-sports. В допълнение, професионалните създатели на съдържание вече могат напълно да се възползват от възможностите на творческите работни потоци – от моделиране и 3D дизайн до анимация и визуализация на продукти – използвайки процесор AMD Ryzen™ 9000 Series, за да проектират, редактират и рендират по-бързо от всякога.
 
 
Дизайн MCM
За създаването на новите процесори е използван добре познатият MCM (Multi-Chip Module) модулен дизайн. По този начин пакетът на всеки процесор включва един или два CCD модула (CPU Complex Dies), които по същество включват ядрата с общо предназначение и cIOD модул (client I/O Die), съдържащ различни контролери, като на изображението, на паметта, на PCIe®, графиките и други. CCD модулите се произвеждат по метод 4nm FinFET, докато IOD модулът се произвежда по метод 6nm FinFET и в двата случая от TSMC. Този конкретен подход при изработката предлага гъвкавост, по-висока производителност и вградени функции.
 
 
Микроархитектура Zen 5
Процесорите AMD Ryzen™ 9000 се базират на архитектурата "Zen 5", предлагайки повишена производителност на ядро ​​и подобрена енергийна ефективност. Производственият процес 4nm FinFET (6nm FinFET за cIOD) позволява по-висока плътност на транзисторите и намалена консумация на енергия. Подобренията включват увеличен IPC, оптимизирани алгоритми за прогнозиране на преходите (branch prediction), по-широки pipelines и вектори, преработен модул за изчисление на операции с плаваща запетая, по-голяма честотна лента между различните нива на латентност и по-голяма производителност за работни  натоварвания AI и AVX-512.
 
 
Многоядрени
Серията AMD Ryzen™ 9000 се състои от модели с до 16 ядра и 32 нишки, както и с подобрени работни честоти (max boost), които достигат 5.7 GHz. Възможностите за овърклок (overclocking) позволяват допълнително увеличаване на производителността, а технологията Precision Boost 2.0 осигурява динамично увеличаване на честотата според нуждите на системата. С до 8MB L2 кеш памет и до 64MB L3 кеш памет, два пъти по-голяма честотна лента и по-ниска латентност, скоростта на достъп до паметта е значително подобрена, а времето за изчакване е намалено драстично.
 
 
Технологично усъвършенствана платформа
Платформата на AMD се обогатява с два нови чипсета (освен AMD X670E, X670, B650E, B650 и т.н.), AMD X870E и AMD X870. Новите чипсети осигуряват и поддръжка за най-новите PCIe® 5.0, DDR5, USB4 и WiFi®-7 технологии. Поддръжката на USB4 идва като стандартна функция, като са проектирани да поддържат още по-високи скорости на паметта чрез технологията AMD EXPO™. Чипсетите AMD X870 и X870E разполагат с общо 44x PCIe lanes, осигуряващи PCIe® 5.0 NVMe™ свързаност директно от процесора. AMD X870E обаче се отличава с предоставянето на 24x PCIe® 5.0 lanes, като 16x са посветени на графиката.
AMD Ryzen ™ 5000 Precision Boost 2
 
Precision Boost 2
Характеристиката Precision Boost 2 на процесорите увеличава работните честоти на ядрата за подобрена производителност, където имаш нужда, ако си геймър или създател на съдържание.
AMD Ryzen ™ 5000 Precision Boost Overdrive
 
Precision Boost Overdrive
Precision Boost Overdrive се възползва от подобрения дизайн и характеристиките на дъното ти, за да повиши производителността, увеличавайки таймингите на часовниците за по-дълъг период от време. Също така ти дава възможност за овърклок с натискане на един бутон.
AMD Ryzen ™ 5000 Unlock
 
Отключени и готови за овърклок
Използвайки приложението AMD Ryzen Master, можеш да направиш овърклок на отключения си процесор за подобрено представяне във всички приложения и игри.
AMD Ryzen™ 7000 Series
 
Лесен овърклок с AMD EXPO™
Сега можеш да ускориш гейминга с технологията AMD EXPO™ (EXtended Profiles for Overclocking). С "one-touch overclocking" се постигат по-високи честоти и "по-агресивни" timings на паметите за по-висока производителност в игрите.

Характеристики
    • Socket AM5
    • Тактова честота на процесора 4.40 GHz
    • Брой ядра на процесора 12
    • Cache 64 MB
    • Архитектура 4 nm
    • Графична карта Вградена
    • Модел графична карта Radeon Graphics
    • Cooling Device Не
    • Опаковка Box
    • Други характеристики Maximum Frequency: 5.6 GHz
Нуждаете се от помощ?
Пишете ни!

За да виждаш всички твои любими продукти, нашият сайт използва cookies

Виж повече >